Moedig voorwaarts – redactioneel #78 –

image_pdfimage_print

– redactioneel # 78 – Het is al weer acht maanden geleden dat de vorige nieuwsbrief van Waterstof werd verstuurd. De reden daarvoor is simpel. Het lukt maar niet om een min of meer stabiele redactie bij elkaar te krijgen. Mensen hebben het druk met werk en andere dingen waardoor het vrijwilligerswerk voor ons e-zine er nogal eens bij inschiet. Maar gelukkig krijgen we veel opbeurende en positieve reacties dat we vooral door moeten gaan met bubbels voor progressief Nederland produceren. Dus blijven we moedig voorwaarts gaan.

En daar is alle aanleiding toe. Wereldwijd lijkt de progressieve beweging in het defensief gedrongen en de vooruitzichten voor de Tweede Kamerverkiezingen volgend jaar zijn voor links Nederland niet stralend. Hoe mooi zou het wezen als er voor die tijd een soort progressief regeerplan op hoofdpunten ligt waar verschillende partijen zich achter stellen en dat kiezers werkelijk een positief perspectief biedt. Een tien punten plan voor een duurzame toekomst, of zo iets.

Wij willen daar graag een steentje aan bijdragen door ideeën te produceren. Maar daar hebben we de hulp van Waterstof sympathisanten voor nodig. Stuur uw ideeën en artikelen in of kom de redactie echt versterken. Dat is leuk, inspirerend en zo veel tijd kost het ook weer niet.

Eén stap heeft de redactie zelf al gemaakt. We gaan samenwerken met de site De Focus. Daarop publiceren studenten artikelen over allerlei interessante onderwerpen. Als die relevant zijn voor Waterstof zullen we die voortaan ook op onze site publiceren. Nu staan er al drie artikelen van hen op. Over onderwijs aan vluchtelingenkinderen, de aanpak van radicaal fundamentalistische Islam en de wondere wereld van de XTC.

De afgelopen periode heeft de redactie ook niet helemaal stilgezeten. Het borrelt en bruist tenslotte in de samenleving en nu en dan komen de bubbels ook bij Waterstof naar boven. Zo publiceerden we het Manifest tegen de wapenwedloop van wantrouwen. In een interview leggen de initiatiefnemers uit wat ze ermee beogen.wapenwedloop001

Annemiek Onstenk verdiepte zich in de ‘Europese beweging van bottum up stadsmakers’ en een proefschrift over duurzaamheid van onze  oud redacteur Shivant Jhagroe.

Nu en dan kwam er ook een blog bovendrijven, zoals over de Brexit van Anne Pek en het Onzalige huurbeleid door Dirk de Hoog

En alledaags leed blijft natuurlijk alom aanwezig in onze samenleving. Deze keer over hoe mensen verdwalen in de bureaucratie van de zorg.

We hopen de komende tijd met enige regelmaat nieuwe artikelen te publiceren. Die worden aangekondigd op onze facebookpagina, waarop ook bijna dagelijks relevante artikelen uit de overige media verschijnen.

Met uw hulp zullen we nog maar even doorgaan met bubbels blazen.

Namens de in permanente beweging zijnde redactie,

Dirk de Hoog